Saç Ekimi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

3450
Saç Ekimi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Saç Dökülmesi

Saç dökülmelerinin; kansızlık, vitamin eksiklikleri, düzensiz beslenme, hormonal düzensizlikler, ağır hastalıklar, stres, mantar enfeksiyonları, genetik yatkınlık ve kalitesiz bakım ürünlerinin kullanılması gibi belli başlı nedenleri vardır.

Saç dökülme alanları erkek ve kadınlarda farklılık göstermektedir. Erkeklerde başının ön, üst ve tepe kısmında görülür ve değişik bölgelerde olabilir. Kadınlarda ise başın her kısmında seyrelme tarzında  olur. Kadınlarda bölgesel dökülme çok sık görülmemektedir.
 

Saç Ekimi

Saç ekimi, saç dökülmesi başlamış kişinin, saçlarını kalıcı olarak tekrar kazanmasını sağlar. Saç dökülmesi sonucu açılan bölgeye kişinin kendi sağlıklı saçları ekleneceğinden gayet doğal bir görünüm sağlanır.

Saç ekimi işleminden önce kişilere genel bir muayene yapılır ve geçirdiği bir hastalığı varsa ya da ciddi bir sağlık problemi yaşıyorsa uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerekir. Saç ekimi işlemini yaptırmaya karar vermiş kişilerin önceden mutlaka estetik ve plastik cerrahi uzmanı ya da dermatologlar tarafından muayene edilmesi gereklidir. Muayene ardından saç analizi de mutlaka yapılmalıdır.
 

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekiminde amaç, doğal görünümü sağlamak ve kişinin kendi sağlıklı saçlarını dökülme, seyrelme yaşanan bölgeye nakil etmektir. Başın arkasındaki bölgede başın üst ve ön kısımlarındakinin aksine, genetik olarak dökülmeye karşı dirençli saçlar bulunmaktadır. Saç ekimi işleminde bu bölgedeki sağlıklı saç kökleri seyrelme, dökülme, kellik olan bölgeye ekilir.
 

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Kadınlar, dökülmüş saçlarını yeniden kazanmak veya seyrelmiş saçları sıklaştırmak için saç ektirme talebinde bulunmaktadırlar. Saç ekimi öncesinde yapılan muayenede uygun görülürse operasyon yapılmaktadır. Kadınların en çok merak ettiklerinden birisi de saç ekimi yaptırmadan önce saçlarının kısa kesilmesi gerekip gerekmeyeceğidir. Saç ekimi operasyonları saçların kesilmesine gerek kalmadan yapılabilmektedir.

Erkeklerde saç dökülmesi önce ön kısımlardan başlar sonrasında üst kısımlardan devam eder. Bazen sadece üst kısımlarda dökülme yaşandığı da olur. Hormonal etkilerden kaynaklanan erkek tipi saç dökülmesi normal bir süreçtir. Saç üreten hücreler zamanla ölür ve saçlarda incelme, uzamama sorunu yaşanır. Dökülen ve çıkmayan saçlar sonrasında saçlarda azalma ve kellik oluşur.

Saç ekimi 20 yaşından sonra erkeklere ve kadınlara uygulanabilir. Tüm tıbbi uygulamalar gibi saç ekiminde de hekim muayenesi şarttır. Saç ekimi uygulaması öncesinde kişinin uygulamaya uygunluğunun ve uygulanabilecek yöntemin tespiti yapılmalıdır. Bazı kişilerde uygulama öncesinde ek tedavi gerekebilir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis