Saç Ekimi, ​Saç Dökülmesi ve Nedenleri

6017
Saç Ekimi, ​Saç Dökülmesi ve Nedenleri

Saç dökülmesi sıklıkla erkeklerde görülür. Saç dökülmesi sebeplerinin başında genetik faktörler gelmektedir. Genetik faktörlerin dışında çevresel etkenler ve stres de saç dökülmesine sebep olabilir. Saç dökülmesini gidermek ve yeniden saçlara kavuşmak  için yapılması gereken saç ekimi uygulamasıdır. Kadınlar da dökülmüş saçları yeniden kazanmak ya da seyrelmiş saçları sıklaştırmak için saç ekimi işlemi yaptırabilirler. Kadınların en büyük tedirginliklerinden birisi saç ekimi yaptırmadan önce saçlarının kısa kesilmesi gerekip gerekmeyeceğidir. Saç ekimi işlemleri saç kesmeden de yapılabilmekte fakat seans sayısı artmaktadır.
 

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi öncesinde tedavi yapılarak saç alınacak bölgenin saç kalitesi yoğunluğuna bakılır. Saç alınacak bölgenin yoğun ve sağlıklı saça sahip olmalıdır. Yaşa bağlı olarak saç dökülmesinin devam etmesi beklenen ya da tamamen durmuş olan hastalar da ayrıca değerlendirilir. 40 yaş civarında saç dökülmesinin tamamlandığı düşünülür . Saç hastalığı ya da herhangi bir sağlık sorununa bağlı saç dökülmeleri de ayrıca değerlendirilir. Uygun tedavi yöntemleri sunulur.

FUE yöntemi ile ense bölgesindeki saç kökleri, FUE motoru ile tek tek alınarak saçsız bölgeye eklenmektedir. Saç ekimi uygulaması, ekilecek saç köküne ve eklenecek bölgeye bağlı olarak 5-7 saat arasında sürmektedir. Saç ekimi işlemi lokal anestezi altında yapılmaktadır. FUE yönteminde cerrahi bir uygulama olmadığından iyileşme süreci daha hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Yeni saçlar yaklaşık 3 ay sonra görülmeye başlar. 1 yıl sonra ise arzulanan saç görünümü elde edilir.


Saç Ekimi Sonrasında Oluşabilecek Yan Etkiler

Saç ekimi sonrasında saçlar yanlış yönde uzama gösterebilir. Bunun nedeni uzman olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilen saç ekimi işlemidir. Saçlar normal olanın aksine tamamen farklı bir yönde çıkarlar. Bu durum estetik bozulmaya neden olur.

Saç alınan bölgede his kaybı yaşanabilir. Bunun nedeni saç alınan bölgenin derinden alınması nedeniyle damar ve sinirlerin kesilmesi veya zedelenmesi sonucunda ortaya çıkar. Bu dorun nadiren görülse de hissizlik kalıcı olabilir.

Saç ekimi uygulaması yaptırmaya karar veren kişiler en iyi saç ekim merkezini ve uzman doktorları araştırarak işe başlamalıdır.  

Adana Saç Ekimi


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis