Adana Saç Ekimi

9572
Adana Saç Ekimi

Saç ekimi, başın arka kısmından iki kulağın arasındaki bölgeden, cilt altından dökülmeme genetiğine sahip saç köklerinin alınıp, ön tarafta saçlandırmak istediğimiz bölgenin cilt altına transfer yapmaktır.
 

Saç Ekiminde Ekilen Saç Kökleri mi, Saç Telleri midir?

Saç ekimi sırasında nakledilen saç kökleridir. Saç kökü (folliküler unite) içinde tekli, ikili, üçlü ya da daha fazla saç teli bulunan anatomik yapılardır. Saç kökleri anatomik bütünlüğü olan yapılar olduğundan saç ekiminin sonucunun doğal, estetik ve verimli olmasını sağlar.
 

Saç Ekimi Kalıcı Bir Operasyon mudur?

Saç ekimi kalıcı bir işlemdir. Saç ekimi sırasında nakledilen saç kökleri genetik olarak testesteron hormonunun saç dökücü etkisine dirençli köklerdir. Ekilen saçlar ömür boyu transfer edildikleri bölgede kalmaya devam eder. Eğer ki ekilen saçlar bir süre sonra dökülseydi saç ekimi yapmanın bir anlamı olmazdı.
 

Hangi Durumlarda Saç Ekimi Yapılır?

  • Yanıklara ve ameliyat izlerine bağlı olarak oluşan saçsızlık durumları

  • Erkek tipi saç dökülmesi

  • Kongenital(Doğuşsal) lokal saç kayıpları

  • Herhangi bir enfeksiyona bağlı lokal bölgesel saç dökülmeleri

  • Saçın aşırı çekilmesi sonucu (Kadınlarda sıkı topuz yapmaya bağlı) oluşan dökülmeler (Traksiyonel alopesi)

  • Saçın devamlı çekilerek oynanarak tik halinde koparıldığı (trichotillomani) adı verilen psikolojik rahatsızlıkda saç ekimi güvenle uygulanabilmektedir. Ayrıca kaş, bıyık, sakal gibi bölgelere de saç nakli yapılarak doğal kaş bıyık ve sakal görünümü sağlanabilmektedir.


Saç ekiminde kesin bir yaş sınırı yoktur. Ancak erken uygulanan saç ekimlerinde ileri vadede geri dönüşümsüz olarak kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle 20 yaş altı gençlerin saç ekimi için acele etmemeleri, öncelikle ehil ve tecrübeli doktor ile görüşüp kendilerine koruyucu tedavi veya daha uygun yönteme başvurmaları önerilir.
 

Saç Ekiminde Verilen Sayılar Neyi İfade Eder?

Saç ekiminde nakledilecek miktar saç kökü sayısını ifade eder. Saç teli adedi saç kökü miktarının iki katından daha fazla olabilmektedir. Bu nedenle saç ekimi öncesi hastaya önerilen sayıları saç teli miktarı üzerinden konuşmak kafa karıştırıcı olabilir. Her bir saç kökünün (folliküler unite) birden fazla saç teli içerdiğini düşünecek olursak 3000 saç kökü naklettiğimizde aslında 8000-10000 arası saç teli nakletmiş oluyoruz.

 

Adana Saç Ekimi Fiyatları

Saçı dökülen kişiler ilk önce paniğe kapılıp farklı arayışlara girip saçlarının dökülmesini engellemeye çalışırlar. Sonrada en doğru kararın doğru bir klinikte saç ekimi yaptırmak olduğuna karar verirler. İnternet üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda en fazla aranan cümle ise Adana Saç Ekim Fiyatları olur. Bir saç ekimi için doğru fiyat verilebilmesi için ilk önce uzman hekim tarafından muayene olunması şarttır. Saç tipine bağlı olarak ekim yapılacak alana göre fiyat değişmektedir. 4.500 TL ile -12.000 TL arasında saç ekimi fiyatları değişmektedir. 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis