Kimler saç ekimi yaptırabilir? Saç ekiminde yaşın etkisi nedir?

3434
Kimler saç ekimi yaptırabilir? Saç ekiminde yaşın etkisi nedir?

Saç ekiminde yaşın etkisi nedir?

Saç ekimi operasyonunda yaş sınırı pek yoktur. 20-65 yaş aralığında olan herkese saç ekimi yapılabilir. Bunun sebebi ufak yaşta başlayan saç dökülmesi ve daha sonrasında geniş alanlara yayılmasıdır. Bu nedenle erkenden önlem alınması gerekir. Özellikle genç yaşta başlayan saç dökülmelerine karşı ileriye dönük tedbirler alınması gerekmektedir.

Genç yaştaki bir kişinin saçının ön kısmında meydana gelen saç dökülmesi, bu anlamda bir işaret niteliğindedir. Dolayısıyla saç ekim planının ve sürecinin itinalı ve ileriye dönük olarak yapılması gereklidir. Saç ekimi sadece kafa derisine değil, sakal, bıyık, kaş gibi bölgelere de nakil yapılabilmektedir. Ayrıca yapılacak işlem için yaştan çok dökülmenin şekli daha belirleyici olmaktadır.

Kişinin saç yoğunluğu %50’nin altına düşmüş ise, yani deri görünür hale geldiyse bu aşamada hastaya gerçekleştirilecek en etkili tedavi saç ekimi olacaktır. Bu noktada yaş sınırlamasının olmadığının altını çizmek gerekir. Saç ekim işleminde en önemli faktör, saç dökülmesinin bitip bitmemiş olmasıdır. Örneğin erkek tipi saç dökülmesi, yaşam boyu süren bir olay olmasının yanında, tahmini 39-40 yaşından sonra dökülme hızı yavaşlamaktadır. Bu nedenle 39-40 yaşın altındaki hastalarda ekim yapıldığı zaman saç dökülmesinin devam edebileceği ve ilerleyen zamanda hastaya 2. ya da 3. seanslara gereksinim duyabileceği bilinmelidir.
 

Kimler saç ekimi yaptırabilir ?

Saç ekimi, günümüzde saç dökülmesi ve kellik problemlerine karşılık, en etkili, güvenli ve kalıcı yöntemdir. Bu problemlerin yaşanma durumlarında artık kadın veya erkek, yetişkin veya çocuk diye bir ayrım gözetilmemektedir. Bu anlamda işlem sonrasında başarıyı etkileyen pek çok faktör de bulunmaktadır. Bunlardan biri, kişinin kellik derecesi, diğeri mevcut saçların kalitesidir. Elbette tüm bu faktörlerin dışında, uygulamayı yapacak cerrah ve ekip de işinin uzmanı olmalıdır.

Saç ekimi genel olarak erkek tipi saç dökülmesi yaşayan her hastaya uygulanabilmektedir. Buradaki erkek tipi saç dökülmesi, genetik olarak buna yatkın olan kişilerde erkeklik hormonunun etkisi ile gelişmektedir. Bunun yanında saç folikülü etrafında saçı üreten hücreler, zamanla bu hormonun etkisiyle ölmektedirler. Dolayısıyla saç, önce incelir, sonra uzamamaya başlar ve en sonunda da tamamen dökülür. Bunun görüldüğü hastalarda, saç ekimi en kesin ve kalıcı tedavi şeklidir. Ayrıca saçlı deride oluşan kaza ve herhangi bir travma sonrası yanık izi kalmış kişilere de, o bölgede kan dolaşımı olup olmadığının kontrolü yapıldıktan sonra, saç ekimi yapılabilir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis