Yüz Dolgusu Uygulaması Nedir? Yüz dolgusu niçin yapılır?

3150
Yüz Dolgusu Uygulaması Nedir? Yüz dolgusu niçin yapılır?

Yüz Dolgusu Uygulaması Nedir?

Yüz dolgusu estetiği dolgu maddelerinin deri altına enjekte edilerek yapılan bir uygulamadır. Bu uygulama derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılır.
 

Yüz dolgusu niçin yapılır?

Yüz dolgusu sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır. Yüze dolgu estetiği sayesinde yüzdeki yorgun ifade giderilir. Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıkların giderilmesinde yüz dolgusu başarıyla kullanılabilir. Dolgu enjeksiyonu dudak bölgesinde dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Ciltteki derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir.
 

Dolgunun Kullanım Alanları

  • Dudak dolgunlaştırma ve dudak kontürünü belirginleştirmede
  • Derin kaş arası ve alın çizgilerinin giderilmesinde
  • Ağız kenarı kıvrımlarının giderilmesinde
  • Dudak ve çene arasındaki çökmelerin doldurulmasında kullanılır.
     

Hangi materyaller yüz dolgusu için kullanılmaktadır?

Yüz dolgusu olarak bugün en sık kullanılan preparatlar hyaluronik asit içeren ürünlerdir. Hyaluronik asit insan vücudunda bulunan bir proteindir ve su tutucu özelliği vardır. İnsan vücudunda bulunan bir molekül olması nedeniyle allerjik reaksiyon olma ihtimali 0 olarak kabul edilir. Yani güvenli bir şekilde vücudun her bölgesinde kullanılabilir. Ürünün su tutucu özelliği sayesinde hacim sağlama ve kırışıklığı açma etkisi son derece başarılıdır.
Kalsiyum hidroksiapatit kullanılan diğer bir dolgu maddesidir ve kalıcılığı 12-18 ay arasında değişim gösterir.
 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis