Saç Ekimiyle İlgili Merak Edilenler

3502
Saç Ekimiyle İlgili Merak Edilenler

Saç dökülmesi ve kellik problemleri, günümüzde artık eskisi kadar korkulacak bir sorun değil. Teknoloji ve bilimsel gelişmelerle her geçen gün saç ekim tekniklerinde daha ileriye gidilmekte. Bu yazımızda saç ekimi ile ilgili merak edilenleri yanıtlayacağız.
 

Saç ekimi işleminin herhangi bir riski var mı?

Saç ekimi işleminin de diğer cerrahi işlemlerde olduğu gibi yan etkisi ve riski vardır fakat bunlar önemsiz ve nadir görülen risklerdir.

  • Saç ekimi işleminden sonra mevcut olan saçlarda geçici bir süre incelme görülebilir.

  • Saç ekiminden sonra ekim yapılan bölgede yaklaşık 10 gün kabuklanma olabilir.

  • Saç ekimi yapılan alanda kaşıntı olabilir. Bu kaşıntılar yapılacak olan yıkamalarla giderilebilir.

  • Fue yöntemi kullanılan ekimlerde yara izi görülmez. Fut yönteminde ise verici alanda sadece ince bir çizgi şeklinde iz kalmaktadır.

  • Enfeksiyonlar çok nadir görülen bir yan etki olsa da her cerrahi girişim sonrasında görülebilecek bir durumdur.

  • Ekim yapılan alanda oluşan kızarıklıklar hastanın fizyolojik özelliklerine bağlı olarak 2 ila 8 haftaya kadar uzayabilir.

 

Saç ekim işlemi hangi durumlarda uygun değildir?

Saç ekimi her yaşta yapılabilir fakat tansiyon hastalığı, şeker hastalığı, karaciğer hastalığı veya kalp hastalığı olan kişilerde ön kontroller yapılarak uygun görülürse yapılabilir.
 

Saç ekimi ile doğal bir görüntüye sahip olabilir miyiz?

Saç ekiminin doğallığı kişinin önceki saç çizgisinin yeniden oluşturulmasına, köklerin içine ekileceği kanalların doğru açıyla açılmasına, sıklığın ekim bölgesine göre belirlenmesine ve saç tellerinin çıkış yönlerinin doğru hesaplanmasına bağlıdır. Bu şartları da ancak saç ekimi uzmanı çok tecrübeli bir doktor yerine getirebilir.
 

Saç ekimi sonucunda planlanan yoğunluk nedir?

Ekim yapılacak olan bölgedeki saçın doğal sıklığını %100 kabul edersek, insan gözü %50-%100 saç sıklığı arasındaki farkı algılayamaz. Bu yüzden istenilen sıklık oranı en az doğal saç sıklığının %50 si olmalıdır. İlk seansta yapılacak saç ekimi kişinin saç teli kalınlığına, donor sahanın sıklık durumuna, saç rengine, kişinin yaş ve cinsiyetine ve hatta saç/cilt rengi farklılığına göre belirlenir ve %35-%45 arası bir sıklıkla saç ekimi yapılır. Daha sonra bu oran %50-%60 olacak şekilde ikinci bir ekim gerekebilir.

 

İyi bir saç ekimi neleri vaat eder?

Öncelikle hastayı elde edilecek sonuç hakkında gerçekçi bilgilendirmeyi, eldeki malzemeyi iyi değerlendirmeyi vaat eder. Bununla birlikte vaat ettiklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Çok doğal ve kimsenin anlayamayacağı bir ekim,

  2. Hiç ya da fark edilmeyecek kadar az iz kalması,

  3. Maksimum yoğunlukta (normal saç sıklığının %50-%60 ı gibi) çalışılması ve böylece doğala yakın bir görünüm sağlanması gerekir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis