Örümcek Ağı Estetiği Nedir? Neden Çok Tercih ediliyor?

3270
Örümcek Ağı Estetiği Nedir? Neden Çok Tercih ediliyor?

Örümcek ağı estetiği ameliyatsız yüz germe, canlandırma ve cilde form kazandırma işlemidir. Ciltte yer çekimine ve ilerleyen yaşa bağlı olarak zaman içinde ince çizgiler oluşur. Aynı zamanda kötü hava koşulları, sağlıksız beslenme ve sık kilo alıp vermeye bağlı olarak bu çizgiler daha fazla derinleşmeye başlar. Bu faktörlerin sonucunda özellikle yüz bölgesinde sadece çizgilerin oluşmasına değil, aynı zamanda yanakların ve gıdığın sarkmasına, yüzün giderek ovalleşmesine neden olur. Yüzünüzdeki bu değişimi eski resimlere bakarak çok daha net bir şekilde anlamaya başlarsınız. İşte bu noktada Örümcek Ağı Tekniği  estetik cerrahiye alternatif, ameliyatsız yüz gençleştirme uygulaması olarak cildinizdeki olası sorunları çözümlemenize fayda sağlar.

Örümcek ağı estetiği uygulamasında, yıllardır cerrahide kullanılan polidiaksanon ipler ve bu ipleri cilt altına yerleştirmek için ince uçlu iğneler kullanılır. Vücuda hiçbir yan etkisi bulunmayan bu medikal ipler, ince uçlu iğneler vasıtasıyla cilt alt dokusuna tıpkı örümcek ağı gibi işlenir. Ameliyatsız iple yüz germe uygulaması olarak da söyleyebileceğimiz örümcek ağı estetiği temelinde, azalan kolajenin yerine, bedenin tekrar kolajen üretmesine teşvik edici bir mekanizma yatmaktadır. Sorunlu alana işlenen ipler aynı zamanda güçlü bir lifting etkisi de sağlar. Vücut reaksiyon vererek, anında biyolojik fibroplast, kolajen ve elastin üretmeye başlar. Bu sayede lifting etkisi çifte katlanmış olur. Cilt canlanır, toparlanır ve gerilir. işte bu noktada Örümcek Ağı tekniği, iple yüz asma ya da iple yüz germe olarak geçen uygulamalardan, ayrılmaktadır. Örümcek Ağı tekniğinin etki, yöntem ve işleyiş mekanizması farklıdır.
 

Örümcek Ağı Estetiği Neden Çok Tercih ediliyor?

Ameliyatsız yüz gençleştirme teknikleri içerisinde en etkin sonuçların alınabildiği Örümcek Ağı Estetiği, sosyal hayattan koparmayan, kısa sürede uygulanan, şişlik, morluk gibi cerrahi işlemlerin olası komplikasyonlarına yol açmayan, çağdaş bir uygulamadır. Örümcek ağı estetiği yaptıranlar tekniği en çok “basit bir uygulamayla, cilt germe işlemini başarıyla yerine getirmesi” sebebiyle tercih ettiklerini ve sosyal hayattan koparmadan, işlem sonrası makyaj dahi yaparak klinikten ayrıldıkları için sıcak baktıklarını belirtiyorlar.

Örümcek ağı estetiği uygulamasından hemen sonra canlanmaya başlayan cilt, cilt tipine, beslenme tarzına ve mevcut yaşa bağlı olarak cildin gelişimini devam ettiriyor. Örümcek ağı estetiği asıl etkisini 3. aydan başlayarak belli eder ve yine kişinin hayat tarzına göre ortalama 3 sene kadar etki mekanizmasını korur. Tekrarlanabilir bir uygulama olması yine örümcek ağı tekniği yaptıranların tercih sebepleri arasındadır. Örümcek ağı estetiği yaşınızı dondurmanıza fayda sağlar. Şöyle ki, eğer 30 yaşında örümcek ağı estetiği yaptırdıysanız, 35 yaşınıza geldiğinizde, hala 30 yaşında bir cilde sahip oluyorsunuz. Bu şekilde tekrarlayarak yapılan uygulamalar, yaşa bağlı olarak azalan kolajen üretimini uyarır ve yaşınızı dondurmanıza fayda sağlar.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis