İkinci kez saç ekimi yapılabilir mi? En iyi saç ekim yöntemi nedir?

9094
İkinci kez saç ekimi yapılabilir mi? En iyi saç ekim yöntemi nedir?


 

İkinci kez saç ekimi yapılabilir mi?

Erkek tipi (android tip) saç dökülmesi devamlılığı olan bir süreçtir. 30 yaşına kadar dökülecek saçların çok büyük bir bölümü dökülür. O yüzden 26-27 yaşından önce saç ekimi önerilmiyor. 40 yaşından sonra ise saç kolay kolay dökülmez ancak beyazlar. ilk ekimini 30 yaşından önce yaptırmış kişilerde daha sonra ikinci ekim gerekebilir. Yine ilk ekiminden sonra daha da sıklaştırma isteyen hastalara ikincil hatta üçüncül ekim yapılabilir.
 

Saç ekimi sonrası sonuçları ne zaman görürüz?

Saç ekiminden 1-3 ay sonra ekilen saçların çoğu dökülür. Bu dönem hasta için en moral bozucu dönemdir. Ancak saç kökleri deri altında kaldığı için ekimden yaklaşık 3 ay sonra bu saç köklerinden yeni saçlar çıkmaya başlar. Nadiren, şanslı kişilerde ekilen saçlar hiç dökülmeden uzamaya devam eder.

Ekimden sonraki olumlu sonuçlar 6. aydan itibaren başlar. 8-12 ay sonrası ise saç ekimi sonucunu değerlendirmek için en uygun zamandır. 12. Ayın sonunda tüm saçlar çıkmış olur.  
 

En fazla kaç Greft ektirme şansınız vardır?

Her insanın verici (donor ) bölge denilen (saçın ense ve kulak üstü kısmında bulunan bölge) alanda kaç tane saç kökü var ya da operasyon sırasında kaç bin greft çıkarılabileceğini belirlemek önemlidir. Bu bölgeden cerrahların yaklaşık 3000-4000 greft arası alma şansı vardır. Dolayısıyla eğer saçlarım dökülürse ileride istediğim kadar seans yaptırabilirim düşüncesi yanlıştır. Ayrıca çoğu hastanın saç ekiminden sonra da mevcut olan kendi saçlarının dökülme olasılığı vardır. Eğer ekilecek greft sayısı ve ekilecek alan konusunda yanlış kararlar verilirse, olumsuz sonuçlar alınabilir.
 

En iyi saç ekim yöntemi nedir?

Saç ekimi yöntemleri kendi arasında genel olarak ikiye ayrılır. Birincisi FUT tekniği ikincisi ise FUE tekniğidir. FUT tekniği daha eski bir teknik FUE tekniği ise daha yeni bir tekniktir. Günümüzde FUE tekniği daha çok tercih ediliyor. Bunun nedeni FUE tekniğinin hem daha hızlı iyileşme süresi sağlaması hem de saç ekiminde daha iyi sonuçlar alınmasıdır.

FUE tekniği kendi başlığında alt gruplara ayrılmaktadır. Bunlar arasında mikro motor ile uygulanan FUE tekniği, Perkutan FUE tekniği, Manuel FUE tekniği, Gold FUE tekniği, Body Hair Transplantation denilen FUE tekniği ile vücudun diğer bölgelerinden alınıp saç bölgesine saç ekimleri yapılır. Greft daha da yukarıya çekilebilir. Böylece 3.000 greft ekilecekken 6.000 – 7.000 kadar greft ekimi yapılabilmektedir. Bunların dışında Ice Greft FUE tekniği de vardır.

Hastalarımıza hangi tekniği uygulayacağımıza hasta ile birlikte karar veriyoruz. Çünkü tek bir saç ekim tekniği yoktur. FUE tekniklerinden hangisinin uygulanacağı kişinin saç yapısına özel analizler yapılarak belirlenir. Burda önemli olan hangi teknikten maksimum fayda sağlanacağıdır.

Detaylı saç analizinin ardından saç ekim tekniğine karar verilir, saç ekim işlemini gerçekleştirdikten sonra ise PRP tedavisiyle saç köklerinin tutunmasını ve saçın daha kaliteli ve daha hızlı çıkması sağlanıyor.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis