Ameliyatsız Yüz ve Boyun Germe Nasıl Yapılır? Neden Dinamik Askı?

3660
Ameliyatsız Yüz ve Boyun Germe Nasıl Yapılır? Neden Dinamik Askı?

Yaşlanmaya dair değişimler ilk olarak yüzümüzde görülmeye başlar.  Bağ dokusu zayıflar, kolajen ve elastik liflerde azalma meydana gelir. Tüm bunların etkisiyle yüzümüz yer çekimine yenik düşmeye başlar. Dolayısıyla yüzümüzde alışamadığımız kırışıklıklar ve sarkmalar oluşmaya başlar. Son 4-5 yıldır, yaşlanmaya bağlı oluşan değişiklikleri geri döndürmek ve kaybedilen kolajeni yeniden üretmek için ameliyatsız yöntemlerle büyük başarı kazanılmıştır.

Yüzümüzde beliren yaşlı görüntüyü ve sarkmaları genellikle cerrahi yüz germe ameliyatları ile düzeltilir. Ameliyat istemeyen hastalar için de ameliyatsız çözümler aranmaktadır.

Bugünlerde Fransa’da geliştirilen ve dinamik askı özelliğine sahip esnek askılarla yüzün mimik hareketlerine uyar ve deformasyonların düzelmesini sağlayan  kalıcı bir ameliyatsız yüz germe yöntemi kullanılmaya başlanmıştır. Daha önceleri esnemez iplerle yapılan askılama işlemi yüzdeki mimik hareketlerini sınırlamaktaydı ve büyük sıkıntılar çıkarmaktaydı. Hatta bazen de gerginliğe bağlı olarak ipler kopmakta ve yüzde asimetriler oluşmaktaydı. Bu yöntemin etkinliği ise  6 ay-1 yıl civarındaydı. Fakat artık dinamik askılama yöntemi ile 4-6 yıla kadar uzayan kalıcılık sağlanmaktadır. Artık ameliyat istemeyen veya ameliyata uygun olmayan kişilerde ameliyatsız yüz germe işlemini kolaylıkla uygulanabilmektedir

Dinamik Askılama Yöntemi 2009 yılında “Avrupa Innovasyon Ödülünü“ almıştır. Uygulamada kullanılan askı ipinin normal şartlarda kopma riski yoktur. Ve gayet esnek olduğu yüzün mimik hareketlerini bozmadan asıcı özelliğini uzun yıllardır koruyabilmektedir. Ayrıca dinamik askılama yöntemi yüz felci geçiren hastaların yüz asimetrilerini dinamik olarak olarak düzeltilmesi için de kullanılabiliyor. Uygulamada kullanılan materyalin bio- uyumlu olması sayesinde uzun yıllar cilt altında kalabilmektedir.

 

Uygulama Nasıl Yapılmaktadır ?

Uygulama gayet kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Uygulama lokal anestezi ardından esnek iplerin cilt altına yerleştirilmesi şeklinde uygulanır. İz bırakmadan tamamlanan uygulamanın iyileşme süreci de çok hızlı gerçekleşir. Uygulama kolay ağrısızdır ve ortalama 1 hafta içerisinde dokular tamamen iyileşmektedir. Ayrıca uygulama her yaş için uygulanabilir.

 

Neden Dinamik Askı?

  • Dinamik askılama yöntemi yüzün doğal görüntüsünü bozmaz ve mimik hareketlerini kısıtlamaz.

  • Dışarıdan farkedilmez ve uzun yıllar kullanılabilir.

  • Yaşlı mutsuz olan yüz ifadesi doğal haline dönüştürülebilir.

  • Dokularla reaksiyona girmez komplikasyon riski çok azdır.

 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis