Saç Ekimi Nasıl Yapılır ve Yöntemleri Nelerdir?

3925
Saç Ekimi Nasıl Yapılır ve Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde erkeklerin genel anlamdaki sıkıntılarından biri de saçlarıdır. Çoğu erkekte belirli bir yaşa gelinince saçlarda seyrelme ve dökülme başlar. Çoğu erkek saç dökülmelerinin önemsiz olduğunu düşünür ve anca kellik başladığında bunun önemli bir sorun olduğunun farkına varır.

Fakat gelişen tıp teknolojisi sayesinde ve günümüz şartlarında, kellik artık o kadar da önemli bir sorun değildir. Çünkü artık dileyen herkes saç ekimi yaptırabilir.

Saç ekimi, steril şartlara sahip özel hastanelerde ve ameliyathanelerde yapılmaktadır. Saç ekimi en temel anlamıyla başın arka kısmından iki kulak arası bölgeden, cilt altından dökülmeme genetiğine sahip saç köklerinin alınıp, ön tarafta saçlandırılmasını istediğimiz bölgelere, cilt altına transferini yapmaktır.
 

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Günümüz şartlarında saç ekimi uygulamasının en bilindik ve popüler yöntemi FUE Yöntemidir. Follicular Unit Extraction olarak adlandırılan FUE Yöntemi, doğrusal bir kesim yapılmadan saç adalarının teker teker alınması işlemidir. Fue Yöntemi, bir kulağın hizasından başlayıp başın arka tarafı ve enseyi de içine alarak diğer kulağın hizasına kadar uzanan bölgeden alınan saç kökleri saçsız alana nakledilmesiyle yapılır.

Fue Yönteminde saçlar ucu 1 mm çaplı olan punch aleti ile tek tek alınır. Fue yöntemi ile bir günde 3500-4500 saç teli nakli yapılabilir. Bu yapılan işlem 1 günde bitebilir. Seansların sayısı kişinin saç köküne ve saçsız veya seyrek alanın büyüklüğüne göre değişebilir.

Seans sırasında kişi sırtüstü yatar. Seanslar genellikle 3-4 saat arasında sürdüğü için kişi bu esnada müzik dinleyebilir, televizyon izleyebilir. Ayrıca fue yöntemi, hem saçların çıkış yönünü ayarlamayı hem de eldeki mevcut saç kökü sayısını en ideal şekilde yerleştirmeyi amaçladığından dolayı oldukça etkili bir yöntemdir. Fue yöntemi sayesinde saçlarınız uzadığı zaman oluşacak görüntü hem çok doğal hem de oldukça estetik olacaktır.
 

Fue Yöntemi Kimlere Uygulanabilir?

Fue Yöntemini uygulamak için belirli bir yaş kriteri yoktur. Dileyen herkes saç ekiminde fue yöntemini yaptırabilir. Saç ekiminde fue yöntemi, tamamen dökülmüş ya da seyrelmiş alanlara uygulanabilir. Ekilen saçlar genetik olarak dökülmemeye kodlanmış bölgelerden alındıkları için ömür boyu kalıcı olacaklardır.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis