Saç Ekiminde Greft Önemli midir?

4407
Saç Ekiminde Greft Önemli midir?

Greft parça anlamına gelir, deriden kesilen bir parçaya da greft denir. Greft içinde saç kökleri ve bir miktar deri bulunur. Saç köklerinin sayısına ve içerdiği deri miktarına göre greft çeşitleri değişir. Saç ekimi öncesi yapılacak greft hesaplama, operasyonun başarısını etkileyen faktörlerin başında gelir. Ekim yapılacak bölgenin yanı sıra; donör bölgesi ve kişinin yüz hatlarının da ayrıntılı bir şekilde incelendiği saç analizinde, ekilecek greftler hesaplanır yani analiz yapılmış olur. Greft hesaplama sayesinde, saç ekimi yaptıracak kişi operasyonda yeterli sayıda kaç greft ekileceğini ve hangi alanlara ekim yapılabileceğini öğrenir. Greflerin fazlası iyidir diyemeyiz gereğinden fazlasının dezavantajları vardır. İşte bu yüzden greft hesaplama çok önemlidir. Operasyonda kaç greft ekileceği tabi ki muayene esnasında ortaya çıkar doktorunuz duruma göre sizi yönlendirir.

Greft hesaplaması yapılırken, saç analizi sonrasında greftlerinizin kalite ve yoğunluğuna, saç tellerinizin kalınlığına bakılır. Çok güçlü ve kaliteli saç kökleri olan kişilerde greft başına düşen saç kökü daha fazla olduğu için daha az miktarda greftle daha çok kel alan uygun bir şekilde kapatılabilecektir ya da saç kökü kalitesi düşük bir birey de daha çok greft gerekli olacaktır. Dediğimiz gibi operasyon öncesi doktorunuz yapmış olduğu analiz ile belirlenecektir.

Greft ekiminde önemli olan iyi bir hesaplama yaparak, gerçekten dökülen bölgeleri en doğal şekilde kapatacak bir saç ekimi planlaması hazırlamaktır. Greft hesaplama yapılırken, operasyon esnasında canlılığını kaybedecek olan saç köklerinin de dikkate alınması gerekmektedir. Operasyon sırasında bekletilen saç köklerinden bazıları canlılığını yitirebilir, yıpranabilir ve ekildikleri alanda kıl kökü büyütemezler. Burada %10’luk bir kayıp normal kabul edilmektedir. Greft hesaplama yapılırken bu da dikkate alınması gereken kurallardandır. Greft sayısının yanlış hesaplanması gereğinden çok veya az greft toplanması demektir. 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis