Saç Ekimi Sonrası Süreç, Yıkama ve Ekilen Saçların Ömrü

5852
Saç Ekimi Sonrası Süreç, Yıkama ve Ekilen Saçların Ömrü

Saç Ekimi Sonrası Süreç

Saç ekim süreci 3 gündür; birinci gün saç ekimi yapılır, ikinci gün pansuman yapılır, üçüncü gün ilk saç yıkama işlemi yapılarak süreç sonlandırılır. Saç ekiminin ertesi günü sosyal hayatınıza dönebilirsiniz. Saç ekiminden sonraki bir hafta boyunca alkol ve sigara kullanılmaması tavsiye edilir. Birkaç hafta süreyle ağır egzersizlerden kaçınınız. 1 ay süresince hamam, sauna, deniz ve havuza girmeniz sakıncalı olabilir. Yeni saçlarınız operasyondan 12 hafta sonra cilt üzerinde belirmeye başlayacaktır. Saç nakli yapıldıktan 6 ay sonra saçlar gözle görünür dolgunluğa ulaşır, bir yılın sonunda da istediğiniz görünüme kavuşacaktır.
 

Saç Ekimi Sonrası Yıkama

Saç ekimi ertesi gün ilk yıkama klinikte yapılır. Tekrar pansuman yapılır. Evde klinikten verilen serumla 2 saatte bir etkili alan ıslatılır. Operasyon sonrası ilk gün dinlenilir. Operasyonun 3. günü klinikte ikinci yıkama yapılır. 2 hafta her gün iki kez yıkama işlemine evde devam edilir. İlk 2 hafta, yıkamalarda reçete edilen şampuan kullanılır. İlk 2 hafta, akşamları 10 dk. reçete edilen losyon uygulanır. Saç ekimi sonrası antibiyotik ve ağrı kesici düzenli olarak kullanılır.
 

Saç Ekimi Sonrası Saçların Ömrü

Saç ekimi yapılan bölgedeki saçların ömrü ömür boyudur. İki kulağımız arasında kalan bölgedeki saç kökleri genetik olarak dökülmemeye ayarlanmıştır. Bir ömür boyu saç üretirler, ekilen bölgede de aynı genetik özellikleri taşıyacağı için yeni ekildikleri alanda da dökülmeye rastlanmaz ki şu an birçok hastada yeteri kadar ense civarında saç kılı bulunmamakta ve gerekenden az miktarda saç ekimi yapılmakta ve bazı durumlarda istenilen sonuç maalesef alınamamaktadır.
 

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

"Saç Ekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler" adlı yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

  • Tozlu, kirli ve dumanlı ortamlardan uzak durulmalıdır.

  • Ağır işler yapılmamalı ve stresten uzak durulmalıdır.

  • Hem güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için hem de dışarıdaki kirli havadan korunmak için saç derisini sıkmayacak şekilde rahat bir şapka kullanılmalıdır. Şapka ev ortamında çıkarılmalı ve saç derisinin nefes almasına izin verilmelidir. Oksijen saç derisinin iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.

  • Saç derisine hiçbir kimyasal ürün uygulanmamalıdır. Yalnızca doktorun verdiği ürünler veya ilaçlar kullanılmalıdır.

  • İlk 3 günlük sürenin sonunda saç ekimi operasyonu geçirmiş kişiler için özel olarak üretilmiş olan şampuanlar ile saçlar her gün yıkanmalıdır.

  • Yıkama işlemi sırasında ürün 1 veya 2 kez kullanılmalı ve saç derisine çok hassas hareketlerle uygulanmalıdır.

  • Saçları kurutma işlemi sırasında saçın nemi havlu ile yavaş hareketlerle alınmalıdır.

  • Gerekmediği sürece fön makinası kullanılmamalıdır. Gerektiği zaman ılık ayarda ve saç derisine çok fazla yakınlaştırılmadan kullanılmalıdır.

  • Özellikle ilk bir haftalık sürede baş bölgesini darbelerden korumak gereklidir.

  • Alkol ve sigara iyileşme sürecini olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle özellikle ilk 1 hafta kullanılmamalıdır.

  • Sportif faaliyetlerden ve yorucu işlerden uzak durulmalıdır.

 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis