Örümcek Ağı Estetiği Nasıl Yapılır? İyileşme Süreci Ne Kadar?

5478
Örümcek Ağı Estetiği Nasıl Yapılır? İyileşme Süreci Ne Kadar?

Örümcek Ağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Tırtıklı poliproplen veya intradermal iplerin, tünel tekniği ile derinin en üst yüzeyinin hemen altına girilip yerleştirilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Ciltte ince uçlu iğneler yardımıyla çok ufak girişler oluşturulur ve ipler hafif zigzag hareketleriyle yerleştirilir. Bu sayede dokuya daha sıkı tutunmaları sağlanır. İple yüz asma işlemi lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir ve işlem sonrasında herhangi bir tedaviye veya iyileşme sürecine gerek yoktur.
 

Örümcek Ağı Estetiği Güvenli Midir?

Bu konuda tecrübeli uzman bir doktor tarafından gerçekleştirildiği sürece oldukça güvenlidir. Örümcek ağı yüz germe işlemi sonrasında küçük morluklar dışında başka bir problemle karşılaşılmaz. Kullanılan ipler, poliproplen denilen ve sağlık için uygunluğu kanıtlanmış PDO denen ameliyat iplikleridir. Bu ipler aynı zamanda cerrahide beyin, kalp ve abdominal operasyonlarda uzun yıllardan beri ameliyat ipliği olarak kullanılmaktadır. Lokal anestezi yöntemiyle uygulanan, genel anesteziye ihtiyaç duyulmayan bir işlem olduğundan genel anestezide rastlanan hiçbir riski taşımaz.
 

İyileşme ve Günlük Hayata Dönme Süreci Ne Kadar?

Çoğu hasta uygulama sonrasında günlük aktivitelerine hemen dönebilmektedir. Hastanın yüzünde hissedeceği rahatsızlık hissi diğer cerrahi operasyonlara göre minimum düzeydedir ancak her deri altı işleminde rastlanabileceği gibi işlem sonrası ilk birkaç gün içerisinde hafif bir kaşıntı hissi görülebilir

Sonuçlar ise işlemin hemen ardından kısmen fark edilse de tamamlanmış gerçek sonucu birkaç hafta sonrasında görebilirsiniz. Cilt dokusundaki ipleri ise cildin doğal kolajen formasyonu giderek etrafını sararak güçlenmelerine ve ilk altı ay boyunca etkisi kalıcı olarak devam edecek bir lift oluşturmaya yardım edecektir.
 

İşlem Süreci Nasıldır?

Estetik cerrahınızın yapacağı ön muayene ile yapılacak işlemlere uygun bir aday olup olmadığınıza karar verilir. Çok kısa süre içerisinde uygulanan işlem ağrısızdır. Örümcek ağı estetiğinde kullanılan ipler kendiliğinden çözümlenebilir ve zararsızdır. Hem basit hem de güvenli olan işlem sonucunda hızlıca iyileşme sağlanır. Lokal anestezi altında uygulanır herhangi bir iz görülmez. Yapılan uygulama etkisini 2 yıl boyunca sürdürmektedir ve gerekli görüldüğü takdirde tekrarlanabilir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis