Anti-Aging, Kırışıklıklardan Kurtulma, Işık Dolgusu, Mezoterapi, Peeling, PRP Nedir?

3526
Anti-Aging, Kırışıklıklardan Kurtulma, Işık Dolgusu, Mezoterapi, Peeling, PRP Nedir?

Antiaging kelime anlamı ‘’yaşlanmaya karşı’’dır. Antiaging uygulamaları ile günümüzde kronik hastalıkları ve yaşlanmayı geciktirmek veya oluşmasını tamamen engellemek hedeflenmektedir. Böylece Antiaging uygulaması kişilere kaliteli bir yaşam sunmaktadır.
 

Anti-Aging Nasıl Bir Tedavi Şeklidir?

Anti-aging bir tür yaşlanmayı önlemek için uygulanabilecek tüm tedbirlerdir. Anti-aging tedavisi şunları kapsar :

  • Botox
  • Işık dolgusu
  • Leke tedavileri
  • Mezoterapi
  • Peeling
  • PRP tedavisi
     

Kırışıklıklardan Kurtulma Yöntemi

Kırışıklıklardan Kurtulma Yöntemi'nin ham maddesi Clostridium Botulinismus adlı, anaerob ortamda oluşan,  bir bakteri tarafından üretilen spazmolitik nörotoksindir.  Bu yöntem, FDA ve Sağlık bakanlığı onaylıdır. Bu yöntem günümüzde etkin olarak kırışık tedavisinde ve terleme tedavisinde kullanılmaktadır.

Duygularımızı ifade etmek için mimiklerimizi kullanırız. Mimik kaslarımız yıllar boyu kullanım ve yaşlanma sonucunda deri üzerinde kırışıklıkları ve çizgileri oluşturur. Bu uygulama ile mimik kaslarını geçici olarak felç ederek kırışıklıkları düzeltir.
 

Işık Dolgusu

“Işık dolgusu” İsviçre Teoxane Laboratuarları tarafından cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek için üretilmiş mezoterapi ve dolgu tekniklerini birleştiren patentli yepyeni bir konsepttir.

Cilt zamanla yaşlanır ve canlılığını kaybeder. Ciltte ki bu yaşlanmanın nedeni zamanla hyaluronik asit içeriğinin azalmasıdır. Hyaluronik asitin sus tutucu etkisi vardır. Hyaluronik asitin azalmasıyla  ciltte hapsedilen nem de azalmış olur. Işık dolgusu bu kaybolan nemin tekrar kazanılmasını ve cildin tekrar yoğunlaştırılmasını hedefler.
 

Mezoterapi

Mezoterapi orta deri tedavisi anlamına gelmektedir. Mezoterapide kullanılan ilaçlar belirli ve küçük miktarda karıştırılarak lokal olarak sorunlu bölgeye enjekte edilir. İlaçlar çok az miktarda verildiği için yan etki olasılığı azalmaktadır. Mezoterapi cildi yeniler cilt kırışıklığını ve sarkmalarını tedavi eder.
 

Peeling

Kimyasal peeling donuk ve cansız görünümlü cildi canlandırmak için uygulanır. Bir veya birkaç kimyasal ajanın deriye uygulanması ile sağlıklı derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir. Kimyasal Peeling, ciltteki koyu renkli lekelerin tedavisinde akne ve izlerin giderilmesinde kullanılır.
 

PRP Tedavisi

PRP  “Platelet  Rich Plasma-platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması” adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir. PRP uygulaması kan hücrelerimizde bulunan ve büyüme faktörlerini de yapısında barındıran plateletler ve trombositleri kullanan bir yöntem olarak geliştirilmiştir. Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda kanımız plateletleri bu dokuya toplayarak bir onarım süreci başlatmaktadır.

 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis